5 Şubat 2016 Cuma

Azerbaycan Yemeklerı Bozbas





Malzemeler

  • Yarım kg et
  • 1 baş kuru soğan
  • Yeteri kadar yağ
  • 2-3 adet patates
  • 1-2 tane domates
  • Bir yemek kaşığı salça
  • nohut

Tarif

  • Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun
  • Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın
  • Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün
  • Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun
  • Bir taşım kaynadıktan sonra nohudunu koyun
  • Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
  • Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin
  • İçi biraz çukur yemek tabaklarında servis yapın
  • Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenilebilir
  • Tabii ki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder