Malzemeler
- Yarım kg et
- 1 baş kuru soğan
- Yeteri kadar yağ
- 2-3 adet patates
- 1-2 tane domates
- Bir yemek kaşığı salça
- nohut
Tarif
- Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun
- Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın
- Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün
- Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun
- Bir taşım kaynadıktan sonra nohudunu koyun
- Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
- Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin
- İçi biraz çukur yemek tabaklarında servis yapın
- Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenilebilir
- Tabii ki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder