4 Şubat 2016 Perşembe

AZERBAYCAN ASI ( PILAVI )




         
Kişi Sayısı:6
Zorluk:Zorluk
Kalori:230 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Süre:25 dk




Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Kaşık Sıvı Yağ
  • 150 Gr Kuru Bakla
  • 200 Gr Konserve Bezelye
  • 1 Kaşık Sıvı Yağ
  • 1 Yarım Demet Dereotu
  • 1 Tutam Tuz
Hazırlanış:Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder